dimarts, 1 de novembre del 2011

Vins i camins

Descobrint el GR - 174 / Descubriendo el GR-174 / Discovering the GR-174

Son les 10.30 hrs del mati de dissabte 29 d’Octubre, arribem a Torroja del Priorat i ens trobem a la Sumpta fent fotos. “Ja estan arribant”, em diu. Miro cap a l’esquerra i veig un grup caminant  en columna procedent de Gratallops, a bon ritme. L'Antoni Salas, que lidera el grup, em fa un truc: “en cinc minuts arribem!”.

La Sumpta ja està parant, a l’entrada del celler, l’esmorzar que ha portat: coca de recapte de Riudoms, fruits secs i raim. Mentre la Rosa i l'Anabel preparen les copes obro dues ampolles de “Lo Jove” 2010 i de “Lo Temps” 2008.

Ja son aquí. “Benvinguts!” entrem al celler, en Toni ens fa una petita introducció de la seva última i interessant iniciativa: “Vins i Camins”. El nom ho diu tot! (www.enoguia.cat/camins.php) (Jo els hi explico el nostre projecte i, després d’una breu introducció als nostres vins, donem pas a l’esmorzar, xerrant de vins. Tot seguit el Jordi els mostra  la sala de criança, on tenim les botes, i explica les obres que va fer al celler. A les 11.45 hrs tornen a agafar el GR – 174 cap a Scala Dei.

Estem encantats d'haver compartit una estona amb gent que gaudeix amb la natura i el vi, com nosaltres.



* * * * *

Son las 10.30 hrs del sábado 29 de Octubre, llegamos a Torroja del Priorat y nos encontramos a Sumpta. “Ya llegan”, me dice. Miro hacia mi izquierda y veo un grupo que camina en fila procedente de Gratallops, a buen ritmo. Antoni Salas lidera el grupo, me llama por teléfono: “en cinco minutos llegamos!”.

Sumpta está preparando, en la entrada de la bodega, el desayuno que ha traído: coca de recapte de Riudoms, frutos secos, uva. Mientras Rosa y Anabel preparan las copas abro dos botellas de “Lo Jove” 2010 y “Lo Temps” 2008.

Ya llegan. “Bienvenidos!”. Entramos a la bodega, Antoni nos hace una pequeña introducción de su última iniciativa: “Vins i camins” ("vinos y caminos"). El nombre lo dice todo! A continuación les explico nuestro proyecto y, después de una breve introducción a nuestros vinos pasamos a desayunar, charlando de vinos. A continuación Jordi les enseña la sala de crianza, donde tenemos las barricas, explicándoles las obras que hizo en la bodega. A las 11.45 hrs vuelven a tomar el GR-174 camino de Scala Dei.

Estamos encantados de haber compartido un rato con gente que disfruta de la naturaleza y el vino, como nosotros.


* * * * *


Saturday 29th October, 10.30 a.m. we arrive in Torroja del Priorat and meet Sumpta. “They are arriving”, she says. I look to my left and see a group walking in a row, coming from Gratallops. Antoni Salas, who is leading the group, gives me a call “We will be there within five minutes!”.


Sumpta is preparing the breakfast she brought: “coca de recapte de Riudoms”, dry fruits, and grapes, at the entrance of the cellar. While Anabel and Rosa are preparing the glasses, I open two bottles of “Lo Jove” 2010 and “Lo Temps” 2008.

They just arrived. “Welcome!”. We get into the cellar, and Antoni gives us a briefing on his last initiative: “vins i camins” (“wines and paths”). The name says it all!. Then I tell them a bit about our project and, after a short introduction to our wines, we have breakfast, and talk about wines. Afterwards, Jordi shows them the maturing room, where the barrels stand, and tells them about the works he did in the cellar. At 11.45 a.m. the group re-takes their way to Scala Dei, through path GR-174.

We are pleased of having shared a while with people who enjoys of nature and wines, as we do.


2 comentaris:

  1. Una visita molt enriquidora, vam conèixer un petit celler, vam poder palpar les ganes i la sinceritat d'una gent que fa vi des de la honradessa i la sabiessa... Endavant!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Oscar, tant de bo ho podem repetir mes vegades!

    ResponElimina